כתיבת קורות חיים באנגלית הפכה בשנים האחרונות למוצר מבוקש בקרב אנשי עסקים, סטודנטים, אנשי הייטק, מעצבים ודיפלומטים בישראל, המעוניינים להפיץ את הצלחתם הלוקלית לגלובלית, ולשם כך הם נזקקים לדעת את כללי הכתיבה של קורות חיים באנגלית.
לאור התפתחותו של שוק העבודה הגלובלי בעידן המודרני, אנו עדים, בעשורים האחרונים, לפריצת גבולות מדיניים בכל הקשור לתחום של חיפוש עבודה, פיתוח קריירה בינלאומית, התמחות סטודנטים, לימודים בחו"ל, ואפילו בתור "חווית חיים חד פעמית" לצעירים, המעוניינים "לעשות קופה מהירה" בחו"ל ולהמשיך ליעד הבא. כל אלה, נדרשים להעביר קורות חיים באנגלית, משימה, שלעיתים עשויה להצטייר בעיני ישראלים רבים, כמשימה בלתי אפשרית.
אולם, אל דאגה, המדריך הבא, יגבש עבורכם את הנחיות הזהב לכתיבת קורות חיים באנגלית.
על פי נתונים סטטיסטיים, משך זמן ההתרשמות של אדם הבוחן מסמך של קורות חיים באנגלית ובכלל, עומד על 20-25 שניות בלבד. לפיכך, חשוב כי כבר בחלק העליון של קורות החיים, יהיה נתון מרשים, שיתפוס את עינו של הקורא, ויעלה את סיכוייו של המועמד להשגת ראיון עבודה.
אולם טרם, פנייתכם למלאכת הכתיבה של קורות חיים באנגלית, רצוי שתדעו את המינוחים והמשמעויות השונות של המושג: קורות חיים באנגלית, העונה לשמות הבאים : C.V ו RESUME.
המונח C.V מייצג את ראשי התיבות למילה הלטינית: Curriculum Vitae, שפירושה בתרגום לעברית, הנו תיאור כרונולוגי של החיים.
המונח RESUME, השאוב מהשפה הצרפתית, משמעותו לסכם סיכום.
1. תכלית - הן C.V והן RESUME הם מסמכים מייצגים של קורות חיים, שמטרתם העיקרית היא לשכנע את המעסיק הפוטנציאלי ליצור קשר עם המועמד ולהזמינו לראיון, זאת על סמך התרשמותו הכללית ממגוון כישוריו, יכולותיו, השכלתו, תאריו, ניסיונו התעסוקתי והישגיו בתחום.
2. קהל יעד - ישנם כמה כללים, שכדאי לזכור בנושא זה: האחד, כאשר מגישים בקשה לעבודה בארצות הברית, מקובל לשלוח קורות חיים באנגלית מסוג: RESUME.
השני, כאשר מגישים בקשה לעבודה באזורים הבאים: אירופה, אפריקה, אסיה ומזרח התיכון, נהוג לשלוח קורות חיים מסוג: C.V.
השלישי, כמו כן, כאשר מגישים בקשה לעבודה בתחומים הבאים: אקדמיה, חינוך והשכלה, מדע, מחקר, ואף חילופי סטודנטים ומועמדות לזכייה במימון מלגות, מומלץ להשתמש ב- C.V.
3. כאשר כותבים קורות חיים באנגלית, מסוג RESUME, המיועדים לשוק העבודה האמריקאי, לעולם אל תציינו את הפרטים האישיים הבאים: תאריך לידה (גיל), מין, מצב משפחתי, לאום והמקום בו נולדתם (מולדתכם).
4. אורך – קורות חיים מסוג C.V לרוב ארוכים יותר (2 עמודים) מאשר קורות חיים מסוג RESUME (עמוד 1) זאת לנוכח העובדה, כי מסמך של C.V כולל יותר פרטי רקע ותיאור של כישורי המועמד.
5. פורמט – C.V הנו פורמט קבוע ובלתי משתנה של קורות חיים, בעוד פורמט של קורות חיים מסוג RESUME ניתן לשינויים ויש לבצע התאמה אישית של קורות החיים עבור כל משרה ומשרה, זאת בשל העובדה הפשוטה כי RESUME הוא מסמך יותר שיווקי של קורות חיים, ולכן המועמד יתאים את חזונו ואת תרומתו הפוטנציאלית למשרה המבוקשת, בהתאם לדרישות המשרה (לא מדובר בסילוף האמת, אלא בהכוונה והדגשת הפרמטרים המקצועיים העשויים להתאים לכל משרה באופן ייחודי).
6. מבנה – מבנה קורות חיים באנגלית מסוג C.V הנו :
א.פרטים אישיים- Personal הכולל את הפרטים הבאים: שם, תאריך לידה, לאום, כתובת מגורים, כתובת אי מייל, טלפון בבית, טלפון נייד. ובהתאמה באנגלית:
Name, Date of Birth, Nationality, Address, Email, Home Tel, Mobile Tel.
ב. השכלה, תארים והכשרות, שרכשתם (מהאחרון לראשון ) - Education& Qualification
ג. ניסיון תעסוקתי (מהאחרון לראשון, כאשר יש לכלול את שם הארגוןהחברה, המדינה והעיר בה ממוקמת החברה) – Work Experience.
ד. מידע נוסף (כגון: שפות, ידע בתוכנות מחשב ועוד) – Additional Information
ה. המלצות – References Available on request
מבנה קורות חיים באנגלית מסוג RESUME הנו (אולם, חשוב לזכור כי יש כמה פורמטים של RESUME הכול תלוי בסטאטוס שלכם, ולאיזה משרה אתם מגישים מועמדות וקורות חיים)
א. פרטים אישיים – Contact Information: first &last name, street address, city, state,
zip code, phone (cell/ home), Email.
ב. משפט או שניים המתאר מדוע הגשת את מועמדותך למשרה?, מדוע אתה מתאים לדרישות המשרה, ומדוע אתה מועמד ראוי למשרה (יותר מאשר מתחריך) – Job Objective .
ג. רשימת מפתח של הישגיך, כישוריך וניסיון רלבנטי למשרה – Highlights of Qualifications
ד. רשימה של הישגים מקצועיים – Professional Accomplishments.
ה. ניסיון תעסוקתי (תוך ציון שם הארגון, מדינה ועיר בה ממוקם הארגון) - Work History (Organization, City, State)
ו.השכלה – Education
ז.תרומה למען הקהילה - Community Service
כאמור, לאחר שהכרנו את ההבדלים העיקריים בין קורת חיים באנגלית מסוג C.V, ובין קורות חיים מסוג RESUME, נצייד את המועמדים העתידים להגיש קורות חיים בחו"ל, במספר טיפים.
דוגמא לאתר נפלא לכתיבת RESUME בשם מונסטר.
דוגמא לאתר נפלא לכתיבת C.V בשם JOBSEARCH.
לסיכום, חשוב לזכור כי על אף שמטרתם של קורות החיים היא אחת, בארצות שונות, עשויות להיות דרישות ספציפיות למסמך קורות החיים, ולכן מומלץ לבדוק היטב מהם הקריטריונים הללו.
יחד עם זאת, אם אתם "מתעצלים" לכתוב בעצמכם קורות חיים באנגלית מומלץ להיכנס לאתר גדי.
למידע נוסף בנושא: כתיבת קורות חיים באנגלית היכנסו לאתר europeanresources .