חיפוש עבודה

דרושים בהייטק - כיצד תמצא עבודה בהייטק?

תוכן [ הסתר ]

חולמים על עבודה בהייטק? החלום איננו רחוק כפי שאתם חושבים. עובדה ידועה היא כי המשכורות הגבוהות ביותר במשק הן של עובדי הייטק ובצדק. עובדים אלו משקיעים שעות אינספור בפיתוח טכנולוגיות חדשניות ומתקדמות הנצרכות בכל העולם, עובדה ההופכת את ענף ההייטק לענף היצוא הרווחי ביותר בישראל.

כיום ניתן לעבוד בחברות ההייטק בישראל גם אם אין ברשותכם את התואר המתאים או את הנסיון התעסוקתי המקדים בהנחה ש אתם יודעים היכן לחפש מודעות דרושים בהיטק. במדריך עבודה בהייטק זה ננסה להסביר לכם מהן האופציות הרלבנטיות הקיימות בתחום ההיטק.

עבודה בהייטק - המסלול הישיר

ישנן מספר דרכים אשר באמצעותן ניתן לחדור אל תחום ההיי-טק. הדרך הראשונה היא לעבור את המסלול המלא. תחילה יש ללמוד תואר ראשון ללימודי הנדסה או לימודי מדעי המחשב באחת מן האוניברסיטאות בישראל.

מסלול זה אורך כארבע שנים והוא מצריך השקעה והתמדה מצד הסטודנט בלימוד תחומי ההכשרה השונים בתחום המחשבים והטכנולוגיה והוא כולל אלמנטים רבים שיש ללמוד ולהתמקצע בהם. במסגרת הלימודים הסטודנטים ישתתפו בפרויקטים משותפים עם חברות ההייטק המובילות במשק כדוגמת אמדוקס או אינטל.

בצורה זו סטודנטים רבים מוצאים עבודה בהייטק על ידי חבירה לגורמים הפוטנציאליים בתחום ההיטק והמחשבים.

בסיום התואר, חברות אלו ואחרות מושכות את הסטודנטים והמתלמדים הללו לחברת האם עם משכורת התחלתית מכובדת. מכל מקום, לימודים לתואר ראשון הם הדרך הטובה ביותר לקבלת הכשרה מקצועית מתאימה ומציאת משרה בהייטק.

הכשרה מקצועית או תואר

אופציה נוספת היא לקבל הכשרה מקצועית למקצועות טכנולוגיים במרכזי הדרכה כגון ג'ון ברייס, סלע או מרכזים אחרים. אחד הקורסים המבוקשים ביותר הינו קורס פיתוח תוכנה בסביבת מיקרוסופט דוט נט. מסלול זה כולל לימוד של שפות תכנות כגון C ,VB, ++C# ,C , וכן מבנה נתונים, הנדסת תוכנה ועוד מתודולוגיות שונות בתחום המחשבים. היתרון של קורסים אלו הוא שהם קצרים וממוקדים יותר מאשר התואר האוניברסיטאי ואומנם גם הקורסים הללו נתפסים כקשים.

טרם בחירת קורסי הכשרה להייטק רצוי לוודא מספר דברים:

במידה והמקצוע אכן דורש נסיון מעשי, מוטב לנסות לשלב עם הלימודים גם עבודה מעשית בתחום בחברת הייטק או באופן אישי.

מקצוע הייטק שנבחר הוא יציב. מקצועות הייטק חדשים נוצרים ומתים מדי יום. למרות זאת יש לזכור שהמקצועות הרווחיים ביותר בהייטק לא היו קיימים כלל לפני עשור. לכן יש לוודא כי התחום הטכנולוגי קיים מספיק זמן כדי לשרוד, ושצפוי לו המשך בתחום ההייטק בעתיד. מקצוע טכנאי מרכזיות IT למשל, כבר איננו מבוקש כבעבר, בגלל מרכזיות ה-VOIP החדשות שנוצרו.

יש אפשרות לשלב את הלימודים עם עבודה. כיום יש במרבית ממרכזי הלימודים המרכזיים אפשרות ללמוד בערבים. אופציה זו מאפשרת לסטודנטים ללמוד ולעבוד, להרוויח כסף וגם לזכות בהכשרה מעשית.

יש דרישה בשוק למקצוע. שוק דרושים להייטק נתון לתנודתיות רבה. למרות זאת, קיימים מקצועות שנשארים מבוקשים במשך שנים רבות. כל מקצוע אשר דורש הכשרה רבה, ודורש מוח מיוחד שיכול להבין את התכנות מאחורי הטכנולוגיה, הוא בדרך כלל המבוקש ביותר.

התחום הוא רחב מספיק. יתכן שהכשרה של 3 חודשים תספיק כדי להבין את יסודות התכנות בשפת C שארפ למשל, אולם יש לזכור שכל מקצוע נמצא בתוך סביבה כלשהי שגם אותה יש להכירה. לכן כדאי לבחור קורס הייטק שמעניק מספיק ידע רחב שיקיף את כל הידע שידרש מהמקצוע.

מקצוע הייטק שבחרתם מעניין אתכם אישית. מובן ששיקול זה הוא בעל חשיבות רבה במעלה. אם אתם הולכים לעבוד בתחום, בין אם תקבלו על עבודה זו משכורת גבוהה או לא, חשוב שתאהבו את המקצוע. לכן כדאי להכיר מראש, עוד לפני ההרשמה לקורס, את יסודות המקצוע. אפשר לדעת בשלב מוקדם מאוד אם הוא מעניין או לא. ישנם מאות התמחויות בתחום ההיטק, ולכן יתכן שתאהבו שפת תכנות אחת ולא אחרת.

ללמוד לבד

קיימת אופציה נוספת ללימודים, שהיא ללמוד לבד. יש באינטרנט מדריכים מעולים שיסבירו לכם בפשטות את רזי התכנות. כמו שהאימרה הולכת: ראשית האורח באימון. אם תפעילו את הידיים שלכם תקבלו את ההכשרה המעשית שתעזור לכם להתקבל למשרות דרושים בהייטק.

לסיכום, חשוב לזכור כי גם אם אתם למדתם תואר ראשון בתחום שונה לחלוטין, בעקבות הביקוש הגובר של משרות דרושים בהייטק – תוכלו למצוא עבודה גם עם הכשרה שאיננה אוניברסיטאית. כל מה שאתם צריכים זה ללמוד, לאגור תיק עבודות ונסיון, ולהציג זאת בפני המעסיק.