רוב העבודות הן עבודות במשרה חלקית או עבודות זמניות ולכן מתאימות בעיקר לבני הנוער ולחברה צעירים.
טיפים מהווים נתח עיקרי מתוך ההכנסות, לכן סביר להניח שתהיה תחרות גדולה איפה שההכנסות הפוטנציאליות מטיפים הן הכי גדולות.
שירות בתחום האוכל והמשקה הם קו החזית של שרות לקוחות במסעדות, ביתי קפה.
העובדים האלה מברכים לקוחות, מלווים אותם למקום מושבם להם תפריטים, לוקחים הזמנות אוכל ושתייה , ומשרתים את הלקוחות לאורך שהותם במסעדה או בבית הקפה.
בנוסף לשירות הלקוחות ממלאים המלצרים תפקידים הסברתי בו הם משיבים לשאלות, מסבירים פריטי תפריט ומבצעים, ודואגים לשולחנות נקיים ומסודרים לסועדים חדשים. רוב העבודה היא חלק של צוות עובדים רחב יותר הכולל טבחים,מנקים, מארחים ועוד.
החובות הספציפיות שלהם משתנוים במידה רבה, כתלות במקום העבודה ובתפקיד... בבתי קפה או השרות הינו נגזרת מאופי המאכלים כמו סלטים, מרקים, וכריכים. מלצרים מצופים לעבוד ביעילות ובמהירות, ושרות אדיב.
מלצרים ומלצריות מספקים שרות פורמלי ופרונטלי וחלק מתפקידם להמליץ על מנה מסויימות ,לזהות עבור הלקוח מרכיב מסויים במנה. בנוסף להגשה, מלצרים בודקים את זהותם של הסועדים ע"מ להבטיח כי הם עומדים בדרישת הגיל המינימלית לקניה של כוהל ומוצרי טבק.
במקומות מסויימים נדרשת אחריות גדולה יותר מהמלצר והמלצרית כיוון שלעיתים הם ממלאים את תפקיד החשב הכללי של המקום ומוציאים חשבוניות וקבלות ללקוח,האחריות באה לידי ביטוי בחישוב הפריטים שהוגשו לסועד וקבלת הכסף במלואו באמצעי תשלום זה או אחר.
הרבה בעלי מסעדות יסכימו לתת למלצר להתעסק עם תשלום רק כאמצעי אחרות עקב מחסור בכ"א.
מלצרים ימצאו עצמם עובדים ערבים, סופי שבוע, וחופשות.
אין דרישות חינוכיות ספציפיות למשרת מלצר אך הרבה מעבידים מעדיפים להשכיר בוגרי אוניברסיטה ובית ספר התיכון. להרבה אנשים עבודה כמלצר ,בגלל דרישות התפקיד,נ חשבים כמקור הכנסה מיידית, במקום קריירה. הרבה נכנסים לעבודות האלה בשנות העשרים המוקדמות בדרך כלל אין להם ניסיון רב בעבודה.
בדרך כלל, מוזגים חייבים להיות לפחות 21 שנים של גיל, אבל מעבידים מעדיפים להעסיק עובדים בני 25 או יותר . מוזגים צריכים להכיר את חוקי המדינה וחוקים מקומיים בקשר למכירה של משקות אלכוהוליים.
מס' המלצרים בבריטניה בשנת 2004 היווה 6.8 מיליון עובדים ופריסתם העבודה היתה כדלהלן:
במאי ,2004 באנגליה הכנסות בכל שעה ממוצעת ( כולל טיפים ) למלצרים ומלצריות עמדו על $6.75. באזור 50% הרויח בין $6.04 ו$8.34. המינימום שהם 10% הרויח פחות מ$5.60,ו- 10% הגבוהים הרויח יותר מ$11.27 לשעה. טיפים בדרך כלל נעים בין 10 ו20 אחוז מסכום הסעודה ומלצרים ומלצריות העובדים במסעדות יוקרה עסוקות היו בעלי הכנסות הגבוהות ביותר .
זכרו, לא כל עבודה בחו"ל נחשבת לעבודה חוקית ולכן לפני צאתכם לחו"ל על מנת לעבות בעבודה הנחשקת, בדקו אם יש צורך באשרה מיוחדת - ויזה לחו"ל המאפשרת עבודה שם.
אז חברה כל שנותר הוא לאחל לכם עבודה נעימה וקלה עד כמה שניתן ו........ צאו לעשות מיליונים!