מדי שנה, אלפי ישראלים מעוניינים לארוז את המזוודות, לחדש את הדרכון ולטוס לאמריקה בחיפוש אחר עבודה במדינת ההזדמנויות הבלתי מוגבלות. על מנת לזכות באשרת כניסה ואישור עבודה במדינה, השלב הראשון הוא להוציא ויזה לארה''ב, הכוללת אישור עבודה במדינה (זמני או קבוע).
למה בכלל לעבוד בארה''ב?
עבודה בחו''ל בכלל, ובארצות הברית בפרט, מושכת אלפי צעירים ישראלים מדי שנה. יתרונותיה רבים: תנאי המחייה ביבשת הם ברמה גבוהה, הצעירים זוכים לחופש ולעצמאות, חווים את המגורים בחו''ל, מטיילים באחת המדינות היפות בעולם וחשוב לא פחות - מרוויחים סכומי כסף נכבדים, אשר מאפשרים להם, לעיתים, לממן את כל שנת הלימודים או הוצאות הדירה.
לצורך עבודה ביבשת הגדולה, חיוני להוציא ויזה לארה''ב, או ליתר דיוק - ויזת עבודה לארה''ב. אשרה שכזו תקפה לרוב למספר חודשים, ולכן אידיאלית לסטודנטים אשר מעוניינים לעבוד רק בחופשת הקיץ. מלבד זאת, יש גם ויזות לתיירים, לנציגים רשמיים, לדיפלומטיים, לבעלי עסקים וכן הלאה.
מדוע יש צורך להוציא ויזה לארה''ב?
במובן הבסיסי ביותר, ויזה לארה''ב היא למעשה אשרת כניסה, אשר מסדירה את ביקורם של תושבי החוץ ביבשת, ומבטיחה כי לא יישארו בה בדרך קבע. גם אם צעד זה עשוי להישמע תמוה לקורא הישראלי, הרי שיש מאחוריו הגיון פשוט: ארצות הברית מעוניינת למנוע כניסה מאסיבית של מהגרים, שישתלבו בחיים האמריקאיים ובשוק העבודה ובכך יפגעו בתושבים המקומיים ובמרקם החיים.
המשמעות של זה עבור הנוסע הישראלי רחבת היקף: אם הוא מעוניין לבקר בארצות הברית, עליו להוכיח כי הוא מעוניין לשוב ארצה. הדעה הרווחת היא שהסבירות של סטודנטים, חיילים ואנשים בשוק העבודה לחזור לישראל גדולה יותר, ולכן אלה נוטים לקבל ויזה בקלות יחסית.
השלבים בהוצאת ויזה לארה''ב
הדרך למעבר הראיון בשלום
במהלך הראיון, יידרשו המועמדים להציג מספר פריטים, שרצוי מאד שיהיו ברשותם:
מלבד זאת, מומלץ להקפיד על לבוש מכובד, נימוס ודיבור בשפה תקינה לכל אורך הראיון. פקיד השגרירות בסך הכל מעוניין להעניק ויזות לאנשים המתאימים, ולא בא להכשיל אותם. דבר חשוב ביותר בהקשר הזה לענות בדיוק על מה שהפקיד שואל- מבלי להסתיר פרטים או את כוונות הנסיעה האמיתיות לארה''ב, במידה ויש כאלה.
כך תדע אם קיבלת ויזה לארה''ב
בדרך כלל, בתום הראיון יכריז פקיד השגרירות על החלטתו בנוגע למתן הויזה. אנשים אשר יזכו באשרה הנכספת, יידרשו להשאיר את דרכונם מספר ימים בשגרירות, עד להוספת הויזה אליו. זו תהיה תקפה למספר שנים, ולאחריה יידרשו אותם אנשים לבצע חידוש ויזה לארה''ב, הנערך באופן זהה לבקשה הראשונית. לעומתם, המיעוט אשר לא יקבל ויזה לארה''ב, יאלץ לחזור לביתו מאוכזב ולנסות שוב בעוד מספר חודשים.