סטודנטים וסטודנטיות רבים ללימודי תואר ראשון משקיעים את כל מרצם ומשאביהם על מנת שיצלחו את התואר בציונים הגבוהים ביותר, וזאת תוך הסתכלות על עתידם המקצועי. גם סטודנטים הלומדים במסגרות אקדמיות כלליות דוגמת מדעי הרוח והחברה, עושים כל שביכולתם כדי להשיג ציונים גבוהים וממוצע משוקלל אשר יבוא לידי ביטוי בתעודה ואף בקבלת תעודת הצטיינות.
האם לדבר באמת ישנה השפעה כזאת או אחרת על מעסיקים? או שמא מדובר במיתוס שיש לנפצו ויפה שעה אחת קודם? התשובה כפי שאתם יכולים וודאי להניח, היא איננה שחור ולבן, ולהלן נפרק זאת למספר גורמים.
ראיון קבלה נועד לבחון את מידת התאמתו של המועמד למקום העבודה. לצד הרושם הראשוני, סעיפי הניסיון השונים שמציין העובד בקורות החיים וקווי האופי, מעסיקים יחפשו כל אסמכתא נוספת אשר תעיד על אופיו של העובד ועל יכולתו ללמוד, להתפתח ולתרום לבית העסק.
לאור זאת, הרי שקבלת תואר ראשון בהצטיינות יכול בהחלט להשפיע לטובה על הסיכויים להתקבל למקום עבודה, כל שכן כאשר מדובר במקום העבודה הראשון של הבוגר שסיים את לימודיו. סעיף הצטיינות שכזה יכול אף לסייע רבות בקבלת יתרון על פני מועמדים נוספים בעלי אותו התואר, דוגמת משרות ייעודיות בהנדסה וברפואה.
סיום לימודי תואר ראשון בהצטיינות יכולים להעיד על כישורים בינאישיים מעולים ועל תכונות אחרות המתאימות לדרישות ספציפיות של תפקידים מסוימים.
כך למשל, ישנם תפקידים ביצועיים יותר, אל מול תפקידים המצריכים בעיקר למידה והסקת מסקנות. סעיף של הצטיינות יכול להניע מעסיקים לנתב את המרואיינים אל עבר משרות נוספות אחריהן הם מחפשים, ולהציע בעקבות ראיון קבלה למשרה אחת, ראיונות המשך למשרות נוספות.
במקרים ובהם מדובר במשרות הכוללות יכולות הומניות שונות או מחקריות, הרי שייתכן מאוד ועבודת הסמינריון אף היא תעמוד לזכותו של המועמד ותאפשר למעסיק להתרשם מיכולותיו של המרואיין.
כתיבת עבודה אקדמית ובראשה סמינריון איכותי, מקצועי ורהוט, תעיד על מידת סקרנותו של הסטודנט / המועמד למקום העבודה, על נכונותו לערוך מחקר מעמיק ויסודי ועל היכולת שלו להסתגל לכלי מחקר ולהנחיות נוספות, דבר המדמה במקרים רבים את הצורך להסתגל למקום עבודה חדש.
על-כן, ראו בהצטיינות בתואר הראשון כיעד שהוא בהחלט יכול לעמוד לזכותכם, וכל שכן כאשר מדובר בראיון עבודה עבור מקום עבודתכם הראשון. לצד זאת, זכרו כי ישנם גם היבטים נוספים בתואר אשר יכולים להיבדק על-ידי המראיין, ולסייע לכם לצבור נקודות לזכותכם.
המאמר נכתב בשיתוף עם Ez-Grade המתמחה במתן עזרה לסטודנטים בכתיבת ועריכת עבודות אקדמיות, הכנת מצגות וביצוע מטלות בהתאם להנחיות הנדרשות באקדמיה.