מכיוון שמקומות עבודה מקיימים ראיונות ומבחני קבלה קשים, לעיתים המועמדים שוכחים להציג בפני המעסיק דרישות מקדימות שהם מעוניינים שיסופקו. חשוב לזכור שכל ראיון עבודה הוא לא רק ראיון של העובד, אלא גם של המעסיק. במדריך זה נפרט כיצד כל תנאי תעסוקה צריך להיקבע.
שאלה שמרואינים תמיד שואלים את עצמם היא ? כיצד עלי לתמחר את עצמי? איזו משכורת חודשית מגיע לי עבור מילוי התפקיד המוצע?
השכר שתדרשו צריך לבוא מתוך מחשבה קודמת, ולהתחשב במספר גורמים:
חשוב לזכור עוד שני דברים חשובים בנוגע לציון השכר בזמן ראיון עבודה. קודם כל- לא כדאי בכלל לציין את גובה השכר הדרוש. כדאי לשמוע מה המעסיק מוכן לתת, ורק אם סכום זה איננו מספק, אז לבוא בדרישה לשכר התחלתי גבוה יותר. תמיד אפשר גם להתחיל בשכר נמוך אם מקבלים הבטחה או אזכור בחוזה מהמעסיק כי גובה השכר יעלה לאחר כחודש-חודשיים תקופת נסיון.
בנוסף, חשוב להיות מסוגלים להסתכל על התמונה הרחבה של המשרה, ולא להעביר את כל הפוקוס לנושא המשכורת. לעובדה זו יש יתרון גם ביצירת רושם נכון אצל המעסיק, וגם משום שאכן חשוב להסתכל גם על אופי העבודה ולראות אם התפקיד הינו משהו שאתם מעוניינים לעסוק בו במסגרת יומיומית.
אם המעסיק איננו נענה לדרישה כלשהי, לא כדאי ישר להתקפל. תהליך קבלה לעבודה נועד כדי שאתם תעבירו דרישות מקדימות ממעסיק החברה המועמדת, והוא יעביר לכם את דרישותיו מכם. תהליך משא ומתן זה הוא תהליך ארוך של מיקוח, לכן זה לא בהכרח סימן רע אם מעסיק מסרב לדרישה אחת.