פעמים רבות כשאנו נמצאים בהליך חיפוש עבודה, בפרט כשמדובר במציאת עבודה בתקופת הקורונה, אנחנו להוטים לקפוץ על כל משרה שמציעים לנו מבלי לבדוק לעומק שהיא מתאימה לצרכים שלנו מכל הבחינות. בחלק גדול מהמקרים, התוצאה תהיה חוסר שביעות רצון בשלב מוקדם מאוד – אפילו בתוך מספר שבועות או חודשים בודדים. רגע לפני שאנחנו אומרים "כן", הנה מספר דברים שחשוב לשים לב אליהם כדי לוודא שאתם מגיעים למקום המתאים לכם, מה שיוביל גם למוטיבציה להתקדם ולהצליח בארגון.
רגע לפני שאנחנו אומרים "כן" – מה חשוב לבדוק?
- מועד תחילת העבודה – האם מועד תחילת העבודה מתאים לכם? שימו לב שישנן משרות בהן האיוש מידי. אם תכננתם בטרם תחילת עבודה חדשה לעשות סידורים או אולי לטוס לחופשת התרעננות לפני כניסה לשגרה חדשה – כדאי לקחת את זה בחשבון.
- שכר והטבות – רגע לפני שאומרים "כן", רצוי לעשות קודם סקר שוק כדי לראות מהו השכר הממוצע – והאם החברה מציעה לכם יותר או פחות באופן משמעותי. בנוסף, חשוב לברר מהם התנאים הסוציאליים הנלווים לשכר שיכולים לתת למקום עבודה עדיפות על פני מקומות אחרים.
- שעות העבודה - מהו היקף המשרה? האם יש צפי לשעות נוספות? האם העבודה מתאימה לסטודנטים? חישבו על התוכניות שלכם לעתיד הקרוב וודאו שהם משתלבים עם הצרכים של מקום העבודה.
- מיקום – נסיעות למקום העבודה מדי בוקר וחזרה ממנו מדי ערב עשויות להיות מתישות ושוחקות ככל שהזמן עובר. וודאו שיש לכם גישה למקום העבודה בצורה נוחה וקלה, הן בשעות הבוקר והן בשעות אחר הצהריים-ערב. במידה ואתם מגיעים עם רכב פרטי, נסו לברר אודות הסדר חניה בסביבה.
- גודל ומבנה החברה - האם אתם מעדיפים לעבוד בחברה קטנה ומשפחתית או בחברה
גדולה? כמו כן, במידה ואתם מעוניינים להתקדם במקום העבודה שלכם – ארגון שטוח לא בהכרח יאפשר לכם זאת. ככל שהארגון גבוה וישנה היררכיה, כך אפשרויות הקידום יהיו רלוונטיות.
- יציבות הענף / חברה – אף אחד לא אוהב למצוא את עצמו מפטור בעקבות קיצוצים או סגירה של מקום העבודה. בדקו האם מדובר בסטארט-אפ שייתכן וייסגר, או אולי בענף שנמצא בקשיים.
- עניין ואתגר – עניין ואתגר הם נקודה שלא תמיד שמים לב אליה, אך היא משמעותית מאוד על מנת להצליח לשמור על עצמכם באותו מקום העבודה לטווח ארוך. האם התפקיד החדש תואם את הכישורים שלכם, יאתגר אתכם ויגרום לכם לסיפוק מקצועי?
- אווירה בארגון – מהי ההתרשמות שלכם מהריאיון? האם הארגון נראה לכם כמקום נעים לעבוד בו? במידה ואתם צעירים – האם יש בחברה עובדים צעירים איתם תוכלו להתחבר? כמו שיקול העניין והאתגר, גם לשיקול האווירה בארגון יש משמעות רבה על יכולתכם להמשיך לעבוד בו לטווח ארוך.
רובנו מבלים את רוב זממנו במקום העבודה – רצוי לא להמעיט בחשיבות הבחירה
כדי לא למצוא את עצמכם לאחר תקופה קצרה נמצאים שוב בחיפוש אחר עבודה, דבר שלא מוסיף לקורות החיים שלכם – מומלץ לקחת בחשבון את כל השיקולים. מלבד השכר המוצע לכם במקום העבודה, ישנם פרמטרים נוספים אשר ביכולתם להפוך את מקום העבודה שלכם, בו אתם מבלים יותר ממחצית מיומכם – למקום טוב שמאפשר לכם התפתחות אישית ומקצועית, חיי חברה והגשמה עצמית. השכר לבדו לא תמיד מצליח להחזיק עובדים במקום עבודה בו הם לא מסופקים, ובמידה והשכר הינו ממוצע – יתר השיקולים מקבלים משנה תוקף.